Top 3 kinderboeken met een boodschap

Hoe heerlijk is het om met je kinderen te lezen? Echt even quality time. Wist je dat het ook nog eens heel nuttig is? Lees waarom én ontdek onze persoonlijke top 3.

Je hebt vast wel eens gehoord van de voordelen van voorlezen aan je kind. Ze zeggen, dat je niet vroeg genoeg kan beginnen. Donald begon al zo'n twee weken na de geboorte;-).
Heb je dat niet gedaan? No worries, het is nooit te laat om te beginnen!

Wat zijn de voordelen?

  1. Het bevordert de ontwikkeling van je kind zijn brein, waardoor hij zich niet alleen op taalgebied makkelijker ontwikkelt maar ook op sociaal-emotioneel gebied.
  2. Kinderen die al vanaf jongere leeftijd worden voorgelezen hebben snellere lees- en leervaardigheden.
  3. Het verdiept de band tussen ouder en kind.
  4. Goede lezers zijn over het algemeen zelfverzekerder in de klas.
  5. Je kind gaat er makkelijker door slapen.
  6. Het stimuleert de verbeeldingskracht.

En er zijn er vast nog meer.

Wij vinden het extra leuk als de boeken, die we met onze kinderen lezen een onderliggende boodschap hebben. Bijna alle sprookjes hebben die wel. Van Pinokkio die gestraft wordt als hij liegt tot aan sneeuwwitje die aanwijzingen van vreemden opvolgt.

Maar het blijft niet bij sprookjes. Onderstaande kinderboeken zijn onze favoriet.

Heb jij er één, die we zeker moeten lezen? Laat het ons middels de reactie-box onderaan weten.

 


Tijger –Tijger is het waar?
van Byron Katie en Hans Wilhelm
voor kinderen van ca 4 t/m 8 jaar

Dit boekje leert je kind op een speelse wijze, dat zijn gedachten niet de waarheid zijn. En hoe hij die gedachte kan omzetten naar één die hem beter helpt. Het kleine tijgertje denkt, dat zijn hele wereld instort: zijn ouders houden niet van hem en zijn vrienden hebben hem in de steek gelaten. Een wijze schildpad stelt hem de 4 beroemde vragen van Byron Katie en alles verandert.


geen eenheidsworstAnders is leuk!
van Francine Oomen
voor kinderen vanaf ca. 3 jaar

Dit boekje leert je kind, dat hij kan zijn wie hij is, ook al is dat anders. Anders is een kameleon en wordt geboren in een krokodillengezin. Al snel blijkt hij helemaal niet te kunnen zwemmen. Hij is nogal anders. Als hij de wijde wereld intrekt, komt hij veel verschillende leuke dieren tegen. Ondanks de vele overeenkomsten, zijn er ook altijd verschillen. Hoewel dat soms wat lastig is, zou Anders het maar wat saai vinden als iedereen hetzelfde zou zijn.


Stilzitten als een kikker
van Eline Snel
voor kinderen van 5 – 12 jaar

Deze bestseller leert je kind stil te staan in het moment zelf. En hoe hij kan ontspannen ondanks alle drukte, die ook hij in zijn jonge leven al ervaart. Het fijne is; als ouder pik je een graantje mee van de oefeningen.